Pure Coincidence by BB

“Néha rengeteg dolog történik körülöttünk, csak nem tudunk róluk. Legyen véletlen vagy előre megtervezett, nincs semmi amit tehetnénk ellene.

Egy nő Párizsban bevásárolni indul, de otthon hagyta a kabátját, ezért visszamegy érte. Amikor elvette a kabátját, megszólalt a telefon, így felvette és beszélgetett pár percig. Amíg a nő telefonált, közben Daisy az előadásra próbált a Párizsi Színházban.

Amíg ő próbált, addig a telefonos nő kiment, hogy fogjon egy taxit. A taxi sofőr egy másik ügyfelet vett fel helyette a sofőr pedig megállt, hogy igyon egy pohár kávét.

Mindeközben Daisy még mindig próbált.

A taxisofőr aki egy korábbi ügyfelet vett fel, és megállt egy kávéért, felvette a bevásárlós nőt, aki lekéste a korábbi taxit. A taxisnak meg kellett állnia az úton, egy gyalogos miatt aki 5 perccel később kelt fel a szokottnál, mert elfelejtette beállítani az óráját.

Amíg a férfi átkelt az úton, Daisy végzett a próbán és épp zuhanyozott. Amíg Daisy zuhanyozott, egy taxis várt egy nőre, hogy felvegyen egy csomagot, de a csomag még nem volt kész, mert a nő, akinek össze kellett volna raknia előző éjjel szakított a barátjával és elfelejtette.

Végül a csomag elkészült, és a nő beszállt a taxiba. De egy költöztető autó állt keresztben az úton, amíg Daisy öltözködött a teherautó odébb állt, így a taxi folytathatta útját. Eközben, Daisy, aki legutoljára készült el várt egy barátjára, akinek épp elszakadt a cipőfűzője.

Amíg a taxi a lámpánál a zöldre várt. Daisy és a barátnője a színház hátsó bejáratán jött ki.

De ha csak egy dolog is másképp történik, például ha nem szakad el az a fűző vagy ha a teherautó előbb végez, vagy ha a csomag már rég készen áll, mert a lány, nem szakított a barátjával, vagy az az ember időben kel fel és beállitja az óráját, vagy a taxis nem áll meg kávézni, vagy ha ez a nő nem felejti el a kabátját és az első taxiba száll be.

Daisy átért volna az úton a barátnőjével, anélkül, hogy az elütötte volna.

De az élet olyan, amilyen életek sorozata és véletlenek sokasága, de ha valaki közbeavatkozik és nem jön a taxi, vagy a sofőr figyelme nincs elterelve, akár csak egy pillanatra,

Daisyt nem üti el a taxi…”

 

Advertisements
This entry was posted in Fényírók. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s